Å glemme sine forfedre er å være en bekk uten kilde, et tre uten rot.

ORKANGER.INFO
Arbeiderungdomslaget
Aviser
Bankvesenet
Eldre historie
Fagforeninger
Feskarøra
Foreninger og lag
Gater og veier
Gjengvirksomhet
Gårder
Handel håndverk/
små industri
Havna
Helsevesen
Humor i gamle dager
Idrett
Industri
Informanter
Kirken
Kommunikasjon
Kommunen
Krig og fred
Kultur
Offentlig virksomhet
Skole
Songli Forsøksgård
ADMINISTRATIV DEL
Styringsgruppen
Hjemmesider
Intervjuer
Registrering
Video- og lyd gruppe
Vedtekter
Kontakt oss
 

Handel


Orkanger  Aktivum
Salvesen & Thams's Comm. as

OTI
exigo

 

 


 

O.T.I senteret

 

Protester fra Orkanger Handelsstands Forening i 1982

Planene om byggingen av OTI senteret som varesenter så dagens lys i 1982. Daværende Orkanger Handelsstands Forening gikk sterkt imot etableringen på OTI. En egen delegasjon fra handelsstanden fikk møte ordfører Kåre Gjønnes på hans kontor for å protestere mot John Svinsaas Møbler’s planer om kjøpesenter på OTI. Fra handelsstanden møtte Asbjørn Solligård, Per Solbu, Halvor Jenssen, Jens Olsen og Hans Christian Falch.

Delegasjonen var imot planene fordi man så faren for utvanning av Orkanger sentrum og fordi man ønsket utvikling på regulert område på Sæther/Rømme eiendommene. Det hører også med til historien at Halvor Jensen og Hans Christian Falch hadde kommet langt med planer om et større forretningsbygg på Sæther eiendommen. Faktisk var nabovarsel utsendt. Disse planene ble skrinlagt da kommunen vedtok at det kunne bygges varehus på OTI.

Oppstart og konkurs

27 november 1983 var OTI senteret et faktum. 11 butikker var med fra starten av.

Imidlertid gikk ikke alt som planlagt. Allerede etter ett år gikk huseier (Kristain Kvikne) John Svinsaas Møbler konkurs og senteret ble etter tøffe forhandlinger med Fokus Bank kjøpt av 8 av de gjenværende leietagere – som er:
KBS, G-sport, AS Brødrene Mo, Per Garberg, Kafe Corner, Harald Hukkelås, Arnt og Grete Holmen og Forming og Hobby.

Kjøpesummen ble satt til 11,5 mill kroner, hvorav kr 500.000,- gikk som tilskudd for å få bygget tverradkomsten. I dag ser vi hvor stor betydning denne veien har ikke bare for OTI, men også for idrettsparken og ikke minst industriområdet på Grønøra.

Nystart og utvidelser

OTI-senteret hadde mange svært tøffe år i starten., men en sammenspleiset gjeng jobbet godt og intenst med god dugnadsånd både som vaktmestere, dekoratører og markedsførere. Sakte men sikkert kom nye butikker inn, senteret fyltes opp og i 1994 var det duket for utbygging.

I 1993 ble Kjell Holden ansatt som senterleder og OTI senteret fikk profesjonell drift og en ny hverdag.

Åpning av nye 4000 m2 og oppgradering av det gamle sentret ble ferdig 27. oktober 1994. Pris ble 28 millioner.

OTI senteret fikk egen selvbetjent bensinstasjon (Smart) i 1997 og senteret hadde nå fra 1994 og fremover gode år med stor etterspørsel om leieareal fra landsdekkende kjeder og en omsetning som steg fra år til år.

Utvidelsen i 2003

Frem mot 2003 var presset såpass stort at eierne mente tiden var moden for nok en utbygging. 28 oktober 2003 åpnet OTI-senteret nye 3.500 m2 pluss at man også foretok en kraftig oppgradering av alle fasader. Pris for dette ble 45 millioner kroner.

OTI senteret fremstår i dag som et moderne, dynamisk og trivelig senter. For å sikre fremtidig utvikling har OTI senteret kjøpt naboeiendommen – (Con-Form) på 17 mål.

OTI-senteret ble ”kjøpt hjem” i 2005 slik at det nå for første gang er 100 % lokalt eid.

Dagens eiere er:
Cafe Corner (Anne Lise Bakken), G-Sport OTI AS (Jens Olsen), AS Brødrene Mo (Hans Christian Falch), Holden AS (Kjell Holden), Harald Hukkelås og Forming & Hobby (Magnus Mogstad).
 

Foto over Orkanger: Inge Eriksen

Webmaster: Pål Ove Lilleberg  og Bjørn Skagen